Σημεία Υπεροχής

26 ΧΡΟΝΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ

Η πολύχρονη παρουσία μας στην εκπαίδευση μάς εμπλούτισε με πολύτιμη διδακτική εμπειρία μέσω της οποίας η πορεία των μαθητών μας προς την επιτυχία είναι εξασφαλισμένη. 

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΑΣ

Τα βήματά μας στην ίδρυση του εκπαιδευτικού μας οργανισμού οδηγήθηκαν από την πίστη μας στην αναγκαιότητα μιας νέας εκπαιδευτικής προσέγγισης, απέναντι σε παγιωμένες,στείρες και αναποτελεσματικές εκπαιδευτικές μεθόδους.

Η πρωτοποριακή αυτή προσέγγιση θέτει στο κέντρο της τη διαφορετικότητα της προσωπικότητας και τις ιδιαίτερες ανάγκες του μαθητή αξιοποιώντας στο έπακρο τις δυνατότητές του και ενισχύοντας την καθημερινή του προσπάθεια. Αποτελεί προσωπική μας πεποίθηση το αξίωμα ότι, αν ο Δάσκαλος καταφέρει να ανάψει τη θαυμαστή φλόγα της γνώσης στο μαθητή, τότε η αξιοποίηση των δυνατοτήτων του γίνεται τόσο θεαματική, ώστε η επίδοσή του να προσεγγίζει το ΑΡΙΣΤΟ ή να γίνεται ΑΡΙΣΤΗ.

Ο βασικός μας στόχος ήταν εξαρχής ξεκάθαρα χαραγμένος στις προθέσεις μας: να εφαρμόσουμε ένα νέο εκπαιδευτικό μοντέλο, που να αφυπνίζει και να πυροδοτεί το ενδιαφέρον του μαθητή για τη γνώση, έτσι ώστε να εντάσσεται στη μαθησιακή διαδικασία με ευχαρίστηση και χαρά και όχι πλήττοντας ή λειτουργώντας παθητικά και με εξαναγκασμό.

Επιστέγασμα της εκπαιδευτικής μας φιλοσοφίας αποτελεί η θέση του μεγάλου παιδαγωγού ΠΕΣΤΑΛΟΤΣΙ, σύμφωνα με την οποία οι θετικές προσδοκίες του Δασκάλου για το μαθητή του λειτουργούν ως προφητεία που εκπληρώνεται (αυτοεκπληρούμενη). Το αξίωμα αυτό καθορίζει και τον ρόλο της ομάδας των εκπαιδευτικών μας. Έτσι, η θετική αντιμετώπιση των μαθητών μας οδηγεί στη δικαίωση του προσωπικού τους αγώνα και στην εκπλήρωση των ονείρων τους.

ΕΜΠΕΙΡΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

Για την επίτευξη του μέγιστου εκπαιδευτικού αποτελέσματος φροντίσαμε να επιλέξουμε με αυστηρά κριτήρια την εκπαιδευτική μας ομάδα.Οι καθηγητές μας διαθέτουν αξιόλογα ακαδημαϊκά προσόντα, πολύχρονη, εξειδικευμένη διδακτική εμπειρία,ώστε να μεταδίδουν τη γνώση με τρόπους εύληπτους και κατανοητούς. Παράλληλα μέσα στα πλαίσια μιας διαρκούς παιδαγωγικής επιμόρφωσης που συντελείται στον χώρο μας, καταφέρνουν να δημιουργούν την αναγκαία αλχημεία και το κατάλληλο μαθησιακό περιβάλλον, που οδηγεί το μαθητή στην ΕΠΙΤΥΧΙΑ. Όλοι στο χώρο μας, με ευαισθησία και βαθιά αγάπη για τους μαθητές μας μένουμε αφοσιωμένοι στο έργο μας και δίνουμε καθημερινά τον αγώνα, για να στεκόμαστε  αποτελεσματικά δίπλα τους.

TA ΤΜΗΜΑΤΑ

Τα τμήματα μας είναι ολιγομελή 7-8 ατόμων και διαμορφωμένα με αυστηρή ομοιογένεια. Μέσα στο πλαίσιο μιας ομοιογενούς ομάδας η διδασκαλία δεν παρεκκλίνει από τον αρχικό προγραμματισμό, ρέει ομαλά και αδιάσπαστα, ενώ ταυτόχρονα αναπτύσσεται η δυναμική της ευγενούς άμιλλας, που είναι παράγοντας καθοριστικός όχι μόνο για την επιτυχία αλλά και για για την ΑΡΙΣΤΕΙΑ.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Τους άξονες που συνθέτουν την αποτελεσματικότητα της εκπαιδευτικής μας μεθόδου αποτελούν:

  • Η μαθητοκεντρική διδασκαλία. (Σε όλη τη διάρκεια της μαθησιακής πράξης διαρκές κέντρο αναφοράς είναι ο κάθε μαθητής μας).
  • Η φροντίδα για συνεχή αλληλεπίδραση μαθητή καθηγητή καθ’όλη τη διάρκεια του μαθήματος.
  • Η εξάσκηση του μαθητή στον πίνακα.
  • Τα φύλλα εργασίας.
  • Τα ενδοφροντιστηριακά διαγωνίσματα προσομοίωσης και τα διαγωνίσματα της ΟΕΦΕ.
  • Ο ιδιαίτερος τρόπος διόρθωσης των διαγωνισμάτων (δεν μένουμε μόνο στην επισήμανση των λαθών).
  • Η χρήση των μέσων που παρέχει η σύγχρονη τεχνολογία.

Οι διαδραστικοί πίνακες  μέσα από το χρώμα, την κίνηση, την εικόνα και  τη διαθεματική σύνδεση των γνωστικών αντικειμένων διεγείρουν το ενδιαφέρον του μαθητή, οπτικοποιούν τα πιο σύνθετα σημεία της ύλης και τον οδηγούν στη βαθύτερη κατανόησή της σε όλα τα μαθήματα.

ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ

Στη διάρκεια της παρουσίας μας στη φροντιστηριακή εκπαίδευση εκατοντάδες νέοι εμπιστεύθηκαν την εκπαιδευτική μας μέθοδο και τα προγράμματα σπουδών μας. Τα αποτελέσματα υπήρξαν θεαματικά και δικαίωσαν την επιλογή των ίδιων και των γονέων τους.  

Οι επιτυχίες συνεχίζονται!

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε τα στοιχεία που σας ζητούνται στην παρακάτω φόρμα.

Ένας εκπρόσωπός μας θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σας.

Τι λένε οι μαθητές μας για εμάς!