Προετοιμασία για τα Πρότυπα Γυμνάσια

Εξασφαλίστε την Εισαγωγή σας σε Πρότυπα Σχολεία

Όπως είναι γνωστό, τα τελευταία χρόνια έχει αναβιώσει ο θεσμός των Προτύπων Γυμνασίων στα οποία οι μαθητές εισάγονται ύστερα από εξετάσεις πανελλαδικού χαρακτήρα.
 
Στις συγκεκριμένες εξετάσεις απαιτούνται αυξημένες δεξιότητες στα γνωστικά αντικείμενα των μαθηματικών και της γλώσσας (κατανόηση κειμένου, ερμηνευτική προσέγγιση κ.ά). 
 
Ο φροντιστηριακός οργανισμός ” ΚΑΛΛΙΘΕΙΚΟ” – Κατερίνα Κολοβού μέσα από την πολύχρονη εκπαιδευτική εμπειρία του έχει διαμορφώσει ολοκληρωμένη πρόταση για εγγυημένη προετοιμασία των μαθητών.
 
  • για την εισαγωγή τους στα Πρότυπα Γυμνάσια
  • για  τη  διεκδίκηση Υποτροφιών σε μεγάλα ιδιωτικά σχολεία  
 Η πρότασή μας συνίσταται: 
 
  • Στη διαμόρφωση ομοιογενών τμημάτων
  • Στην ανάθεση της διδασκαλίας σε εξειδικευμένους καθηγητές 
  • Σε βιβλία με πολύ καλή δομή 
  • Σε διαγωνίσματα προσομοίωσης 
 
Το πρόγραμμα προετοιμασίας που προτείνεται είναι κοινό και για τις δύο περιπτώσεις.
 
Επειδή οι εξετάσεις των Ιδιωτικών  προηγούνται χρονικά των εξετάσεων των Προτύπων, οι μαθητές με την ίδια προετοιμασία μπορούν, αν το επιθυμούν, να συμμετέχουν και στις δυο.
 
Πρότυπα Γυμνάσια:
 
Ευαγγελικής σχολής Σμύρνης στη Ν.Σμύρνη
Ιωνιδείου σχολής στον Πειραιά
Αναβρύτων στο Ψυχικό 
Βαρβακείου στο Μαρούσι
 
 
Ιδιωτικά Σχολεία:
 
Ιόνιος,Σχολές Μωραΐτη,Saint Josefh,Pierse,Εκπαιδευτήρια Δούκα,Ελληνική Παιδεία,Κωστέα-Γείτονα,Κολλέγιο Αθηνών, κ.ά.
 
Για την πληρέστερη ενημέρωσή σας τηλεφωνήστε στη Γραμματεία μας, για να σας κλείσει ραντεβού με τη Διεύθυνση.
Πρόγραμμα Σπουδών
ΓΛΩΣΣΑ 2
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ 2
Σύνολο 4 Ώρες

Η Ηλεκτρονική Πλατφόρμα για την κατάθεση αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους γονείς/κηδεμόνες για εισαγωγή των μαθητών/τριών στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία θα παραμείνει ανοιχτή από την Τρίτη 15 Μαρτίου 2022 μέχρι και την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022.

Η εισαγωγή μαθητών/τριών στην εισαγωγική τάξη Πειραματικών Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων για το σχολικό έτος 2022-2023 πραγματοποιείται με δημόσια ηλεκτρονική κλήρωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 Μαΐου 2022. Σε περίπτωση διασυνδεδεμένων ΠΕΙ.Σ., οι απόφοιτοι του Πειραματικού Σχολείου της ίδιας ή προηγούμενης βαθμίδας εγγράφονται στο συνδεδεμένο Πειραματικό Σχολείο της ίδιας ή της επόμενης βαθμίδας, εφόσον το επιθυμούν, χωρίς κλήρωση.

Η εισαγωγή των μαθητών/τριών στην Α΄ τάξη των Προτύπων Γυμνασίων για το σχολικό έτος 2022-2023 πραγματοποιείται με δοκιμασία (τεστ) δεξιοτήτων με ερωτήσεις κλειστού τύπου/πολλαπλής επιλογής, σχετικών με την κατανόηση κειμένων της Ελληνικής Γλώσσας και Μαθηματικών εννοιών, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Μαΐου 2022.

Σε περίπτωση διασυνδεδεμένων Προτύπων Σχολείων, οι απόφοιτοι του Προτύπου Γυμνασίου εγγράφονται απευθείας στο συνδεδεμένο Πρότυπο Λύκειο, με προϋπόθεση την επιτυχή ολοκλήρωση της προηγούμενης βαθμίδας. Στην περίπτωση που στην Α΄ τάξη των διασυνδεδεμένων Λυκείων προκύπτουν κενές θέσεις αυτές καλύπτονται με δοκιμασία (τεστ) δεξιοτήτων.

Γονείς και κηδεμόνες μαθητών/τριών που θα συμμετάσχουν σε κλήρωση για εισαγωγή σε Πειραματικό Σχολείο ή σε δοκιμασία δεξιοτήτων για εισαγωγή σε Πρότυπο Σχολείο οφείλουν να εγγράψουν τους μαθητές στο σχολείο στο οποίο υπάγονται χωροταξικά, ώστε να εξασφαλίσουν τη θέση του/της μαθητή/τριας σε δημόσιο σχολείο, για την περίπτωση που δεν εισαχθεί στο Πειραματικό ή Πρότυπο Σχολείο που επιθυμούν.

Τα Πειραματικά και τα Πρότυπα Σχολεία ανά Περιφέρεια Εκπαίδευσης και βαθμίδα καθώς και την μεταξύ τους διασύνδεση μπορείτε να τα δείτε εδώ:

Το Δίκτυο των Πρότυπων Σχολείων (Π.Σ.) και Πειραματικών Σχολείων (ΠΕΙ.Σ.) – Δ.Ε.Π.Π.Σ.

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε τα στοιχεία που σας ζητούνται στην παρακάτω φόρμα.

Ένας εκπρόσωπός μας θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σας.

Τι λένε οι μαθητές μας για εμάς!