Η Φιλοσοφία μας

Τα βήματά μας στην ίδρυση του εκπαιδευτικού μας οργανισμού οδηγήθηκαν  από την πίστη μας στην αναγκαιότητα μιας νέας εκπαιδευτικής προσέγγισης, απέναντι σε παγιωμένες, στείρες και αναποτελεσματικές εκπαιδευτικές μεθόδους.Η πρωτοποριακή αυτή προσέγγιση θέτει στο κέντρο της  την διαφορετικότητα της προσωπικότητας, τις ιδιαίτερες ανάγκες του μαθητή αξιοποιώντας  στο έπακρο τις δυνατότητες του και ενισχύοντας  την καθημερινή του προσπάθεια.

Αποτελεί προσωπική μας πεποίθηση το αξίωμα ότι, αν ο Δάσκαλος καταφέρει να ανάψει τη θαυμαστή φλόγα της γνώσης, τότε η αξιοποίηση των δυνατοτήτων του μαθητή γίνεται τόσο θεαματική, ώστε το εκπαιδευτικό αποτέλεσμα προσεγγίζει το ΑΡΙΣΤΟ ή γίνεται ΑΡΙΣΤΟ.

Ο βασικός μας στόχος  ήταν εξαρχής ξεκάθαρα χαραγμένος στις προθέσεις μας:να εφαρμόσουμε ένα νέο εκπαιδευτικό μοντέλο που να αφυπνίζει και να πυροδοτεί το ενδιαφέρον του μαθητή για τη γνώση,έτσι ώστε να εντάσσεται στη μαθησιακή διαδικασία με ευχαρίστηση και χαρά και όχι πλήττοντας, λειτουργώντας παθητικά ή και με εξαναγκασμό.

Επιστέγασμα της εκπαιδευτικής μας φιλοσοφίας αποτελεί η θέση του μεγάλου παιδαγωγού ΠΕΣΤΑΛΟΤΣΙ σύμφωνα με την οποία  οι θετικές προσδοκίες του Δασκάλου για το μαθητή του λειτουργούν ως προφητεία που εκπληρώνεται (αυτοεκπληρούμενη). Το αξίωμα αυτό καθορίζει και τον ρόλο της ομάδας των εκπαιδευτικών μας έτσι ώστε η θετική αλλά όχι ελαστική αντιμετώπιση των μαθητών μας να οδηγεί στη δικαίωση του προσωπικού τους αγώνα και στην εκπλήρωση των ονείρων τους.

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε τα στοιχεία που σας ζητούνται στην παρακάτω φόρμα.

Ένας εκπρόσωπός μας θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σας.

Τι λένε οι μαθητές μας για εμάς!